sea, beach, drone-4768869.jpg

Sfaturi pentru Vacanța Mare

În Atlasul din 19 iulie am povestit puțin despre VACANȚĂ, despre timpul nostru liber, despre cum și când să îl folosim. Am încercat să împărtășim puțin din experiențele noastre și din ce mai fac alții.


Deoarece vorbim mereu despre carieră și profesionalism, trebuie să vorbim și despre vacanță, pentru că nu există doar muncă, există și pauze!! Fiecare trebuie să aibă și timp liber, să se simtă bine, să se relaxeze bucurandu-se de și de alte lucruri, că doar nu suntem roboti, nu?
Este foarte important să rețineți că avem nevoie de pauze, după o perioadă foarte aglomerată, după câteva ore de muncă, de învățat, de activități ce presupun o concentrare mare, trebuie să luam o pauză în care să facem orice activitate care să ne elibereze puțin creierul, să ne de stresăm, să ne liniștim, pentru că altfel ajungem în punctul în care vom claca și deja va fi prea târziu, vom fi epuizați.


Spre exemplu, Tibi și Bogdan ne povesteau că atunci când mergeau în team building, își luau o zi, două libere pentru a se relaxa, în sensul că vinerea era zi de pregătire, sâmbăta în team building zi de munca, duminica o pierdeau pe drum, la întoarcere, iar luni trebuia să fie o zi de relaxare, indiferent că aveau și alte lucruri de făcut, le programau, ceea ce ne recomandă și nouă.


Sfat : Atunci când îți programezi sau reprogramezi lucruri, anunță-i și pe cei din jurul tău, tocmai pentru a nu-ți strica planurile sau pentru a nu sta cu griji.
Sfat : Programează-ți întâi vacanțele și după aceea munca!
De asemenea, în vacanțe trebuie să excludeți ideea de a sta în pat, deoarece acestea sunt perioade perfecte pentru a aduce ceva nou în viața voastră. O zi de vară lungă poate fi folosită în diverse moduri. Totuși , pentru a avea parte de lucruri interesante, trebuie să îndepliniți o singură condiție: nu stați în casă!


Mereu avem nevoie de recreere. Nu trebuie să neglijăm. Specialiștii spun că timpul trebuie împărțit: 8 h munca, 8 h somn, 8 h relaxare. Majoritatea persoanelor nu respectă asta. Recreerea însemnă să poți să aloci timp zilnic sau periodic, suficient pentru satisfacerea acelor nevoi care iți produc și plăcere: cititul unei cărți, mersul pe bicicleta sau plimbarea în parc, cumpărăturile de plăcere, întâlnirea cu prietenii, urmărirea unui film, joaca cu copii, practicarea unui hobby.
Desigur vacanța fiecare și-o face cum vrea și cum simte că este mai bine, important este ca toată lumea să o facă.


Cu cine îmi petrec vacanta?
Călătoriți cu prietenii , este mult mai distractiv și mai sigur să călătoriți cu un grup de prieteni decât de unul singur. Puteți împărtăși amintiri, puteți vizita împrejurimile împreună și veți avea mai multe activități.


De asemenea, vă puteți petrece vacanța cu familia, este un moment prielnic să vă faceți timp unii pentru ceilalți și să aveți activități cu cei dragi. O vacanță este ideal să o petreci cu persoana iubită, timpul petrecut în aceasta vacanta vă ajuta să vă cunoașteți mai bine și să vă atașați mai mult unul de celălalt.


Cum să îmi planific vacanța?
În primul rând, trebuie să alegi locul în care mergi în vacantă. Acesta trebuie să fie ales în funcție de preferințele și bugetul tău. Luați în considerare costurile asociate cu ajungerea în acel loc, obținerea cazării, cumpărarea de alimente și implicarea în activități din zonă.
Iar după alegerea locului și rezervare, ar fi ideal să îți creezi o listă cu lucrurile pe care să le iei la tine, astfel încât să nu uiți nimic și bineînțeles, poți face și o listă cu activitățile pe care să le ai în acea vacanta.


Și apropo, nu uita să anunți din timp plecarea ta. Nu am vrea că cineva să îți încurce planurile.

Iar acum că suntem în perioada aceasta cu pandemia, ar fi indicat ar fi să nu vă duceți în locuri extrem de aglomerate, oricum nu ați avea prea mult loc și prea multa intimitate, așa că, ce rost are. Și nu uitați să verificați cazarea. Aceasta trebuie să respecte și să aibă luate masuri de prevenție.

Material pregatit de Georgiana Macău

Scroll to Top