👨‍💼 Ești născut să fii antreprenor? Determinarea conducerii propriei afaceri necesită mult angajament, abilităţi şi voinţa de a reuşi. Nu există niciun test care să vă spună dacă veţi reuşi sau nu. Nici chiar o bună educaţie în afaceri nu este o garanţie a succesului. 

💼 Forbes, renumita revistă de afaceri, a pus la dispoziţie o scurtă listă de întrebări care vă pot ajuta înainte de a lua decizia finală:

➡️ Ce vă motivează? Dacă sunteţi concentraţi pe rezolvarea unei probleme reale şi credeţi că o puteţi rezolva mai bine decât alţii, aveți logica antreprenorială potrivită.

➡️ Cine va fi şeful? Când începeţi o afacere, nu mai controlaţi situaţia. Probabil că nu veţi avea libertatea dorită. Veţi fi controlaţi de clienţi, investitori, furnizori şi sunteţi responsabili cu ei tot timpul.

➡️ Aveţi experiență managerială sau inginerească? Este recomandabil să aveţi abilităţile de administrare a angajaţilor şi comercianţilor înainte de inițierea afacerii. De asemenea, ar trebui să vă cunoaşteţi în detaliu domeniul în care operaţi.

➡️ Care este stilul vostru personal? Dacă sunteţi o persoană care iubeşte stabilitatea şi controlul, sau dacă preferați ca totul să meargă conform planului, o călătorie excitantă ca o afacere nouă poate să nu fie bună pentru voi. Fiecare afacere are suişurile şi coborâşurile sale şi o mulţime de lucruri neaşteptate la început.

Scroll to Top